Klanten

Op deze pagina vindt u informatie over de doelgroepen waar Publicase zich op richt.

Overheden

getimage-5.asp.htmlPolitici en EZ of RO-functionarissen zien zich regelmatig geplaatst voor de vraag om een ontwikkelingsplan of visie te maken voor een gebied of een branche. Publicase bezit de technische- en domeinkennis om een onderbouwd plan te maken. We kennen gemeenten en provincies van binnenuit en weten hoe er ‘geschaakt’ wordt. Voor de implementatie kan Publicase ook ingeschakeld worden. Voorbeelden: Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Provincie Drenthe , Provincie Overijssel, Provincie Flevoland.

Vastgoedpartijen

getimage-6.asp.htmlVoor de verhuurbaarheid van gebouwen is het zeer aantrekkelijk om goede ICT-voorzieningen aan te brengen. Directe aansluiting op ‘echte’ breedband verhoogt de waarde van een pand. Het trekt vooral ICT-bedrijvigheid en bedrijven die veel data transporteren (uitgeverijen, content-bedrijven, ASP, ISP, e-commerce). Maar ook voor consumenten is glasvezel inmiddels bereikbaar geworden.
Voorbeelden: TCN Realestate, Woningcorporatie Lefier.

ICT en telecom -partijen

getimage-2.asp.htmlDe kennis van Publicase wordt regelmatig gevraagd door ICT en telecom-organisaties. Soms betreft dit vraagbundeling, maar ook projectmanagement voor nieuwe dienstintroducties of haalbaarheidsonderzoek. Voorbeelden: Surfnet, Eurofiber.

Research en onderwijs

getimage-7.asp.htmlResearch- en onderwijsinstelling zijn grote data- en internetgebruikers. Ze zijn innovatief in ontwikkeling van speciale databanken en andere breedband-toepassingen. Het Noorderpoortcollege, de Hanzehogeschool en Biblionet zijn betrokken zijn bij Community Network Groningen.
Een ander interessant voorbeeld is Astron.